Slavyana Koekenpannen met afneembare handvatten

  • Geplaatst op
  • 0
Slavyana Koekenpannen met afneembare handvatten

Als je eens de tijd neemt om rond te kijken in de wereld van de pannen, zal je zien dat er tientallen diverse typen pannen bestaan met allemaal verschillende doeleinden.

Natuurlijk heb je niet van iedere type pan eentje nodig, maar zeg nu eerlijk: een vernuftige pannen collectie in je keuken is wel erg handig! En daar hoef je niet eens een chef voor te zijn.

Koekenpan met afneembaar handvat

Als je eens de tijd neemt om rond te kijken in de wereld van de pannen, zal je zien dat er tientallen diverse typen pannen bestaan met allemaal verschillende doeleinden.

Natuurlijk heb je niet van iedere type pan eentje nodig, maar zeg nu eerlijk: een vernuftige pannen collectie in je keuken is wel erg handig! En daar hoef je niet eens een chef voor te zijn.

Hier gaan we in op de koekenpan met een afneembaar handvat. Waarom is het nou zo handig dat je het handvat van de koekenpan af kan halen? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Een koekenpan in elke keuken

De koekenpan is een van de meest populaire pannen in de keuken en over het algemeen heeft iedereen er wel eentje thuis in de kast staan.

Dit type pan wordt gekenmerkt door de lage rand met een lange steel en wordt gebruikt voor het klaarmaken van de meeste alledaagse gerechten.

Koekenpannen komen daarom in verschillende vormen en maten. Zo heb je een koekenpan die ideaal is voor het bakken van een eitje, en weer een andere die perfect is voor het bereiden van een sappig biefstukje.

Koekenpannen met een afneembaar handvat

Behalve ‘gewone’ koekenpannen met steel, bestaan er tegenwoordig ook koekenpannen met een afneembaar handvat. Slavyana pannen zijn hiervan een perfect voorbeeld, en die zullen we in het volgende stukje uitgebreid bespreken.

Wat zijn de voordelige kenmerken van dit merk pannen en belangrijker nog: waarom is nu juist zo’n afneembaar handvat praktisch?

 

Slavyana koekenpannen met afneembare handvaten

Voor we verder ingaan op het afneembare handvat, allereerst even wat globale informatie over de robuuste en elegante pannen van Slavyana.

Welke maat kies is?

De perfecte koekenpan heeft verschillende kenmerken en eentje daarvan zijn de ideale afmetingen. Maar wat verstaan we nu precies onder ‘ideaal’?

De pannen van Slavyana kun je krijgen in diverse afmetingen, namelijk 20 cm, 24 cm, 26 cm en 28 cm. Afhankelijk van je persoonlijke- en gezinsbehoeften is de ene maat pan handiger dan de andere.

Ben jij verantwoordelijk voor een groot gezin of woon je slechts met z’n tweetjes? Dat maakt nogal een verschil bij het kiezen van de perfecte (koeken)pan. Je kunt het beste de volgende regels aan houden om te begrijpen welke maat pan voor jouw situatie ideaal is:

  • Pannen tot Ø 20 cm zijn geschikt voor het bereiden van maaltijden voor één persoon.
  • Een maatje groter, de Ø 24 cm is perfect voor een stel dat geen kinderen heeft waarbij er over het algemeen altijd voor twee mensen wordt gekookt.
  • De Ø 26 cm is een prima pan voor drie personen
  • En de Ø 28 cm is handig voor maaltijden tot vier personen.

Heb je echter vaak grote groepen over de vloer waar je graag voor kookt, dan zijn er eventueel nog grotere pannen te koop.

Koekenpannnen van gietaluminium

De Slavyana pannen zijn vervaardigd uit gietaluminium en hebben een prachtig voorkomen. Gietaluminium heeft een aantal kenmerken gemeen met gietijzer en is daarom een alternatief voor de gietijzeren pan.

Gietaluminium heeft het voordeel dat het een stuk lichter is in gewicht dan gietijzeren pannen. Dat maakt koken met dit soort pannen stukken gemakkelijker. Gietijzer is namelijk ontzettend zwaar!

Een ander groot voordeel van gietaluminium is dat het warmte zeer goed geleid, net zoals gietijzer, waardoor er dus niet onnodig warmte verloren gaat en je dus ook meteen een steentje bijdraagt aan het besparen van energie.

Je kunt met dit soort pannen op hete temperaturen bakken en stoven. De warmte wordt snel en gelijkmatig over de pan verspreidt.

Er wordt geadviseerd om bij gietaluminium pannen na gebruik niet meteen water over de pan te laten stromen. Het is belangrijk om de pan eerst te laten afkoelen, daarna kun je de pan gerust afwassen met warm water.

Geschikt voor alle fornuizen

Ook moet je rekening houden met je kookplaat wanneer je een nieuwe (koeken)pan aanschaft. Vooral in het geval je een inductieplaat hebt moet je goed opletten welke pan je aanschaft. Niet elke pan is namelijk geschikt voor inductie.

De pannen van Slavyana zijn geschikt voor diverse fornuizen (elektrisch, gas, keramisch en inductie) en dus in de meeste gevallen een prima keuze, ook bij inductie.

Marmeren anti-aanbak coating

Daarnaast hebben de pannen van Slavyana een marmeren coating aan de binnenkant (anti-aanbaklaag) en zijn zwart aan de buitenkant. Het voordeel van pannen met zo’n natuursteen coating is dat deze vrij zijn van PFOA en PTFE (schadelijke stoffen).

Ook zijn marmeren coatings wel 10x sterker dan een Teflon-laag. Wanneer een pan een bodem heeft uit natuursteen kook je gezonder, want er is over het algemeen geen vet of olie nodig bij het bereiden van de maaltijden. En dat is natuurlijk een zeer groot pluspunt!

Cool-touch afneembaar handvat

Het opvallendste kenmerk van de Slavyana pannen is dat ze een cool-touch afneembaar handvat hebben. Een eigenschap die niet zomaar bij elke pan voorkomt. We vertellen je in het volgende gedeelte graag wat meer over pannen met zo’n afneembaar handvat.

Afneembaar handvat bij een koekenpan

De relevantie van goede handvatten of handgrepen wordt helaas vaak onderschat bij het aankopen van een nieuwe pan.

Een goed handvat voor veilig koken

Mensen vergeten soms hoe gevaarlijk het kan zijn om onveilig te werk te gaan in de keuken. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een goede steel of stevige handgrepen maken het mogelijk om een pan met veiligheid op te pakken en deze handig en snel te verplaatsen.

Heb je een zware pan dan wil je natuurlijk het liefst dat deze robuuste handgrepen heeft om de pan gemakkelijk op te kunnen tillen. De robuuste steel van de Slavyana pannen met afneembaar handvat is gemaakt uit bakeliet, wat in feite een soort kunststof is.

Stevig handvat met ‘cool-touch’

Een voordeel van dit materiaal is dat het warmte slecht kan opnemen en daarmee dus niet verhit, wat het mogelijk maakt om de steel vast te pakken zonder pannenlap of ovenhandschoen. Vandaar ook de naam ‘cool-touch’.

Voordelen van een afneembaar handvat

Nu heeft de steel van deze pannen niet alleen een koudgreep, maar is deze ook nog eens afneembaar. En dat heeft diverse voordelen.

Ruimtebesparing in de koelkast

Bijvoorbeeld wanneer je restjes in de koelkast of vriezer wilt zetten, kun je deze koekenpan daarvoor gebruiken en de steel ontkoppelen voor optimale ruimtebesparing.

Ruimtebesparing in het keukenkastje

Daarnaast is het handig om de steel te ontkoppelen om weinig opbergruimte in beslag te nemen, zodat al je andere keukengerei ook nog een plekje in de keukenkastjes hebben.

Deze reden is voor de meeste mensen doorslaggevend om een pan aan te schaffen met afneembare steel. Je neemt de staal van de pan, legt die in of naast de pan en plaatst hem in het kastje. Dat scheelt toch wel wat ruimte, want een steel kan wel zo’n 18 cm lang zijn.

Stijlvol serveren op tafel

Ook wanneer je de pan op tafel wil zetten tijdens de lunch of het diner is het handig om de steel eraf te halen. Het staat ten eerste wat netter op tafel en het neemt minder ruimte in beslag zodat er ook nog plek is voor het andere eten op tafel.

Past beter in de vaatwasser

En ten slotte past een koekenpan met een afneembaar handvat een stuk makkelijker in de vaatwasser. De mooie pannen van Slavyana zijn vaatwasserbestendig en als je de steel eraf klikt kun je het geheel veel makkelijker kwijt in het vaatwasser rek.

Dus: staat jouw keuken vol met keukengerei en wil je graag wat ruimte besparen? Een pan ook gebruiken voor in de koelkast om restjes in op te slaan? Dan lijkt een pan van Slavyana met afneembaar handvat de perfecte oplossing!

Pannen met een inklapbaar handvat

Behalve afneembare handvatten, bestaan er ook pannen van Slavyana met een inklapbaar handvat.

Ben je een beetje chaotisch en daarom bang dat je een afneembaar handvat kwijtraakt in jouw overvolle keukenkastjes?

Dan is misschien een pan met inklapbaar handvat meer iets voor jou. Zo heb je alle voordelen van een pan met afneembare steel, alleen weet je zeker dat je de steel niet zult kwijtraken.

De ideale koekenpan voor elke keuken

Ben jij op zoek naar een nieuwe pan die lange tijd meegaat, stevig is, niet slecht is voor de gezondheid en die ook nog eens handig is bij opbergen?

Dan raden wij je een van de gietaluminium pannen met afneembaar handvat van Slavyana aan. Een mooie, stevige pan met een zacht prijskaartje.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »