De perfecte grillpan mét inklapbaar handvat van Slavyana

  • Geplaatst op
  • 0
De perfecte grillpan mét inklapbaar handvat van Slavyana

Thuis grillen doe je het beste in een grillpan. En een grillpan met een inklapbaar handvat kan extra handig zijn. Hier vertellen je waarom.

Grillpan met inklapbaar handvat

Thuis grillen doe je het beste in een grillpan. En een grillpan met een inklapbaar handvat kan extra handig zijn. Hier vertellen je waarom.

Thuis grillen met de beste grillpan

Grillen is op zich niet een heel moeilijke kooktechniek. Je hebt het zo onder de knie, maar er zijn toch wel enkele belangrijke dingen waarop je moet letten en dingen die je nodig zal hebben. Grillpannen lenen zich uitstekend voor het bereiden van snelle en gezonde maaltijden.

Wil je heerlijke gerechten bereiden zoals sappig mals vlees en groenten of vis, dan heb je kwaliteit producten nodig, dus verse vlees, vis en/of groenten. Maar ook een grillpan van topkwaliteit helpt je zeker een heel eind op weg.

Een inklapbaar handvat op jouw grillpan

Heb je een grillpan met een inklapbaar handvat dan is dat extra handig voor in de keuken. Deze pannen zijn ideaal voor kleinere keukens of als je gewoon ruimte wil besparen.

Zoek je dus naar een manier om alles op een plek te hebben en jouw ruimte netjes te houden, dan is een grillpan met een inklapbaar handvat perfect voor jou.

In dit artikel geven we jou een overzicht van hoe praktisch een grillpan met een inklapbaar handvat is, waarvoor je een grillpan gebruikt en hoe je het gebruikt.

Over grillen met een grillpan

Een grillpan is het juiste kookgerei om de focus te leggen op het hoofd ingrediënt tijdens het koken. De geribbelde bodem van een grillpan zorgt er namelijk voor dat het eten dat je kookt niet in hun eigen sappen zullen stomen of stoven, maar gescheiden wordt gehouden en zodoende gegrild.

Het maakt niet uit of het om vlees, vis of groenten gaat. Door te grillen wordt de smaak van het gerecht zoveel mogelijk in het gerecht behouden.

Een stukje vlees bijvoorbeeld, of een visfilet, wordt mooi gebakken en het vocht dat tijdens het bakken vrij komt loopt weg via de gootjes in de pan.

De juiste temperatuur

Om effectief te grillen heb je een zeer hoge temperatuur nodig. Dit wil zeggen dat jouw pan een hoge temperatuur moet kunnen bereiken en tijdens het koken op temperatuur blijft.

De meest aangeraden grillpannen zijn dan ook van gietaluminium of gietijzer, omdat deze materialen goed warmte vasthouden en die gelijkmatig verdelen.

De grill bakt dus erg snel en laat veel stoom los waardoor de gerechten hun rokerige smaak verkrijgen en de beroemde grill strepen.

Gietaluminium grillpan vs. een gietijzeren grillpan

Een ander voordeel van het kiezen van een gietaluminium grillpan boven een grillpan van gietijzer is dat de gietaluminium grillpan lichter is in gewicht en zodoende eenvoudiger hanteerbaar is.

Ook is het onderhoud van een gietaluminium pan niet zo intensief. In tegenstelling met een gietijzeren pan die je steeds weer moet oliën van tijd tot tijd om een anti-aanbaklaag te vormen, worden de meeste gietaluminium pannen met een anti aanbaklaag geleverd.

Daardoor heb je niet veel olie nodig om te grillen en het eten zal ook niet aanbranden of aankoeken tijdens het grillen. Op deze manier kan je heel gezonde vlees, vis en groentegerechten bereiden binnen een handomdraai.

De juiste grillpan voor de juiste kookplaat

Wanneer je een grillpan aanschaft, let dan even op of de pan voor jouw kookplaat geschikt is.

 

Zeker als je thuis een inductie plaat hebt, dan weet je dat niet elke pan hierop werkt. De pan heeft ferromagnetisch materiaal nodig om de inductie straling te geleiden.

Wanneer je een grillpan koopt

Besluit je dan een grillpan aan te schaffen kijk dan naar het materiaal waarvan deze vervaardigd is, maar neem ook even een kijkje naar het handvat van de grillpan.

Je weet nu dat de grillpan super heet moet worden en ook zal worden, wil je uiteindelijk goede grillgerechten hebben. Daarom is het belangrijk om een grillpan te kiezen die een stevig handvat heeft.

Ook een cool-touch eigenschap van het handvat is erg gewenst, zodat je het handvat kan vasthouden tijdens het koken zonder naar jouw ovenhandschoenen te moeten grijpen.

Kies je een grillpan met een inklapbaar handvat dan is dat al helemaal geweldig, want deze optie heeft enorm veel voordelen.

Voordelen van een grillpan met een inklapbaar handvat

Het eeuwenoude probleem van pannen met een traditionele steel is dat dit soort kookgerei veel ruimte in beslag neemt. Je hebt niet alleen voor de pan op zich een plek nodig, maar ook voor het uitsteeksel. Elke keukenexpert kan absoluut beamen dat je met dit soort pannen de grootste moeite hebt om jouw pannen op te bergen.

Daarom is een grillpan met een inklapbaar handvat zo’n uitkomst.

Dit is niet alleen ruimtebesparend, maar er zijn nog meer voordelen aan het hebben van grillpan met een inklapbare handvat:

  • Het bespaard ruimte in je keuken
  • Makkelijk stapelbaar
  • Makkelijk op te bergen
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Gebruiksgemak tijdens het koken

Ruimte besparen en goed stapelen

Los van de verloren ruimte van de handvaten van traditionele pannen, kun je deze pannen moeilijk opstapelen. De handvat zal altijd uitsteken. Je kunt je voorstellen dat het nogal een zooitje kan worden in de keukenkast met zulke pannen.

Met een grillpan met een inklapbaar handvat heb je dit ruimte probleem snel opgelost! Met het handvat uit de weg kun je de pan in elk kastje wel kwijt.

Zeker wanneer je thuis zo’n draaicarrousel hebt voor de pannen weet je hoe de stelen van koekenpannen af en toe in de weg kunnen zitten! Wanneer je de steel kan wegvouwen is dit ideaal.

Makkelijk stapelen

Heb je meerdere van dit soort pannen met een inklapbaar handvat, dan kun je deze makkelijk opstapelen en ordelijk opbergen.

Iedereen is wel zeker fan van een nette en mooie keuken. Inklapbare handvaten zijn een bruikbaar ruimtebesparend element in jouw kookgerei, omdat je ze kan inklappen en uitklappen wanneer jij dat nodig acht.

Deze grillpan met inklapbaar handvat heeft bijvoorbeeld een soft-touch stuk in het handvat waardoor bij het stapelen de anti-aanbaklaag van de pan beschermt wordt. De pan erboven zal op het handvat rusten en niet tegen de pan aankrassen.

Het hebben van een grillpan met inklapbaar handvat is zeker een lust om mee te koken, maar ook nog super effectief als oplossing om plaats te winnen in de keuken.

En dus makkelijk opbergen

Ook het opbergen gaat zeker eenvoudiger, omdat het handvat is ingeklapt in de pan.

Je zult merken dat je heel snel ook een goed en beter overzicht hebt van wat er allemaal in de kast is en je hoeft niet bang te zijn dat er dan nog pannen uit de kast zullen vallen.

Simpel om schoon te maken

Zowel in de vaatwasser als wanneer je de pan op de hand zou wassen, gaat een stuk simpeler als jouw pan zo een inklapbare handvat heeft.

Dus in deze grillpan heb je een goede gevonden want je hoeft je geen zorgen te maken dat je zou moeten gaan worstelen met een pan met een vaste steel omdat die anders niet zou passen in de wasbak. Bij een grillpan met een inklapbare handvat lukt dit altijd prima.

En voor wie de grillpan liever in de vaatwasser doet, dan is de inklapbare handvat zeker een perfecte uitkomst. Want hoe vaak heb je niet geprobeerd om een pan met een steel in de vaatwasser te doen en het paste gewoonweg niet!

Door de inklapbare handvat is dit euvel snel verholpen. Klap de handvat in en doe de pan met gemak in de vaatwasser. En voor je het weet is de pan schoon gewassen.

De grillpan kookt gemakkelijk

De ergonomische vorm van de grillpan is zodanig ontwikkeld dat de inklapbare handvat handig is voor het opbergen van de pan, maar de handvat bewijst zeker ook zijn ware functie tijdens het koken.

De verhouding van de lengte van het handvat en de grillpan zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd, waardoor de pan makkelijk te hanteren is.

Je kan heel eenvoudig en snel een gezonde maaltijd bereiden voor het ontbijt, de lunch of voor het diner.

Nog meer pannen met een speciaal handvat

We hebben inmiddels gezien dat het hebben van een grillpan met een inklapbare handvat tal van voordelen heeft en dat jouw keuken zeker wel een plaatsje heeft voor zo een praktische pan.

Wellicht bestaat jouw kookgerei ook uit andere potten en pannen, omdat je voor de variatie een keertje misschien wel iets anders wil eten, iets gebakken, gestoomd of gestoofd.

Voor deze kooktechnieken bestaan hiervoor uiteraard andere pannen om de beste bakresultaten mee te bereiken. Deze zijn ronde koekenpannen van hetzelfde soort materiaal, gietaluminium, maar dan met een afneembare handvat in plaats van een inklapbare handvat.

Deze koekenpannen kun je in verschillende afmetingen krijgen, afhankelijk van wat jouw behoefte is. Je zal moeten nagaan welke pan groot genoeg is om jouw gerechten in te koken.

Ga voor een grillpan met een inklapbaar handvat

Kortom pannen met speciale handvaten hebben gewoonweg meer voordelen boven de normale pan met een steel. Uiteraard hebben die hun eigen charmes en zullen ze wellicht voor andere kooktechnieken of gerechten het beste ingezet kunnen worden.

Maar wil je ruimte besparen in de keukenkast, dan kies je een grillpan met een inklapbaar handvat. 

 

Nieuwsgierig geworden? Je bestelt je eigen grillpan met inklapbaar handvat natuurlijk eenvoudig op Galamart.net, klik hier om naar de productpagina te gaan.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »